مجموعه بلاگ مقالات
قسمت دوم مجموعه آموزشهای Adobe Connect - معرفی Pod های نرم افزار

Pod ها در اصل همان ماژول های Adobe Connect هستند که کلیه فعالیت های کلاس مجازی و تعامل میان اساتید و شرکت کنندگان در کلاس در قالب همین Pod ها صورت می گیرد.
تعداد Pod ها در Adobe Connect محدود بوده و در کل 10 Pod مختلف می توان در این نرم افزار استفاده نمود.
در ادامه به شرح مختصر هریک از Pod های نرم افزار Adobe Connect و شرح مختصری از هر کدام می پردازیم.
1- Share : با استفاده از این Pod ستاد کلاس قادر خواهد بود :
- یک فایل مانند Pdf یا PowerPoint را با شرکت کنندگان به اشتراک گذاشته و به صورت آنلاین برای آنها پرزنت نماید.
- صفحه دسکتاپ و یا یکی از پنجره های فعال و یا یک Application خود را با شرکت کنندگان به اشتراک گذارد.
- از تخته Whiteboard نرم افزار برای تایپ متن، ترسیم اشکال مختلف به صورت چند ضلعی و یا با استفاده از ابزار Pencil استفاده نموده و یادگیری را برای شرکت کنندگان تسهیل نماید.
2- Notes: با استفاده از این Pod استاد کلاس قادر خواهد بود نکات مهم طی کلاس، مانند تاریخ جلسه بعدی، کاری که باید بعد از کلاس انجام دهد و سایر موارد را یادداشت نموده و سپس آن را با فرمت RTF ذخیره نموده و یا به یک آدرس ایمیل ارسال نماید.
3- Attendees: یکی از مهم ترین Pod ها در نرم افزار کلاس مجازی، مربوط به شرکت کنندگان می باشد. استاد کلاس و سایر شرکت کنندگان از طریق این Pod قادر خواهند بود نام و تعداد شرکت کنندگان در کلاس را مشاهده نمایند. به یکدیگر در خواست مباحثه یا چت خصوصی دهند. همچنین میزبان کلاس قادر خواهد بود Role شرکت کنندگان را از Attendee به Host و یا Presenter تغییر دهد. در مورد هریک از این نقش ها و سطوح دسترسی آنها در بخش های بعدی صحبت خواهیم کرد. همچنین فعال نمودن دوربین و یا میکروفون یک شرکت کننده در کلاس نیز از طریق همین Pod صورت می پذیرد.
4- Video: با استفاده از این Pod استاد کلاس قادر خواهد بود وب کم تبلت، تلفن همراه، لپ تاپ و یا کامپیوتر شخصی خود را فعال نموده و به صورت ویدئویی با شرکت کنندگان کلاس در ارتباط باشد. لازم به ذکر است که استاد یا میزبان کلاس قادر خواهد بد بنا به تشخیص خود، وب کم هریک از شرکت کنندگان را فعال نماید تا در صورتیکه آن شخص وب کم خود را فعال نموده باشد، بتواند به صورت ویدئویی در کلاس مشارکت کند. همچنین تعداد وب کم های همزمان در یک کلاس مجازی محدودیتی نخواهد داشت. تنها نکته حائز اهمیت، بحث پهنای باند کلاس است که باید مدیریت شود.
5- Chat : با استفاده از این Pod کلیه شرکت کنندگان در کلاس می توانند به صورت چت متنی در قالب Text با یکدیگر مباحثه و تبادل نظر داشته باشند. همچنین میزبان کلاس قادر خواهد بودمتن چت را از نظر رنگ و سایز فونت مدیریت نموده و یا کل متن های قبلی را پاک نماید. نکاتی که در باره این Pod باید در نظر داشت :
- در اکثر گوشی های تلفن همراه و تبلت ها، چت فارسی پشتیبانی نمی شود. پس زبان صفحه کلید خود را در حالت انگلیسی تنظیم نموده و سپس تایپ نمایید.
- در برخی مرورگر ها مانند موزیلا، حرف "ی" فارسی به صورت جدا درج می شود. لذا جهت تایپ درست لغات و کلمات هنگام تایپ این حرف، از کلید ترکیبی "Shift + X" انگلیسی استفاده نمایید.
6- Files : با استفاده از این Pod استاد کلاس قادر خواهد بود فایل های مورد نظر خود را جهت دانلود با شرکت کنندگان به اشتداک بگذارد؛ تفاوت این Pod با قابلیت File Sharing که در Share Pod وجود دارد اینست که در Share، فایل جهت ارائه و پرزنت آنلاین برای شرکت کنندگان در محیط نرم افزار نمایش داده می شود. اما در این Pod، صرفاً کاربر فایل را دانلود خواهد نمود.
7- Web Links : با استفاده از این Pod استاد کلاس قادر خواهد بود یک آدرس وب سایت، فایل یا صفحه اینترنتی را جهت مشاهده اعضای کلاس ایجار نموده و به اشتراک بگذارد؛ ویژگی Web Links اینست که استاد می تواند یک آدرس (URL) طولانی را وارد نموده و به ازای آن، یک نام فارسی و یا لاتین کوتاه و کاربر پسند برای شرکت کنندگان نمایش دهد.
8- Poll : با استفاده از این Pod استاد کلاس قادر به برگزاری نظر سنجی و یا رای گیری های آنلاین و چند گزینه ای خواهد بود.
9- FAQ : با استفاده از این Pod استاد کلاس می تواند پرسش و پاسخ های متداول را در باره یک موضوع درسی و یا عنوان کلاس و ... ایجاد نموده و در دسترس شرکت کنندگان قرار دهد.
در آموزش های آتی، به نحوه وارد نمودن Pod های مختلف در کلاس مجازی و تنظیم چیدمان کلاس خواهیم پرداخت.