مزایای آموزش الکترونیکی

چاپ
ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

هدف آموزش الکترونيکي ارتقاي دانش و مهارتهاي نيروي انساني با بهکارگيري برنامه اي به روز و مقرون به صرفه است.

 

مزايا و محدوديتهاي آموزش الکترونيکي

هدف آموزش الکترونيکي ارتقاي دانش و مهارتهاي نيروي انساني با بهکارگيري برنامه اي به روز و مقرون به صرفه است. حتي اگر کارمندان مؤسسه اي وقت کافي براي حضور در کلاسهاي سنتي داشته باشند ، باز هم آموزشهاي زنده مبتني بر کلاس درس هزينه بالايي براي شرکت ايجاد خواهد کرد. علاوه بر اين ، کارمندان بايد همزمان با پيشرفت فناوري ، اطلاعات خود را به روز کنند. از مزاياي ديگر آموزش الکترونيک مي توان به اين موارد اشاره کرد.

 

الف. آموزش هميشگي براي همه کس و در همه جا:

در اين نوع آموزش ، دسترسي فراگيران به مطالب ومحتواي دوره وابسته به زمان ومکان نيست. اينترنت مي تواند اره حلي منطقي براي سازمانها باشد و دستيابي به اهداف آموزشي آنها را محقق سازد. از طريق شبکه هاي رايانه اي دسترسي به آموزش الکترونيک دائمي بوده و محدوديتي از لحاظ استفاده از آن براي کارمندان ، دانشجويان و نيز بقيه افراد جامعه وجود ندارد. تنها نياز اصلي براي استفاده از آموزش مبتني بر رايانه و آموزشهاي Online ، داشتن يک رايانه است.

همچنين ، در آموزش الکترونيکي افراد قادرند در هر ساعت از شبانه روز و در تمام هفته به فراگيري اطلاعات مورد نيازشان بپردازند.

 

ب. صرفه جويي در هزينه ها:

درآموزش الکترونيکي از هزينه هاي رفت وآمد و هزينه هاي مربوط به اساتيد و مشاوران کاسته و از اتلاف وقت جلوگيري مي شود. در اين آموزش ، دوره هاي آموزشي مي توانند به جلسات کوتاه تري تقسيم شده و در عوض در روزها و هفته هاي بيشتري ارائه شوند.درآموزش الکترونيکي ، مؤسسات کارمندان خود را دست نمي دهند و بازدهي کارکنان افزايش مي يابد ، زيرا به رفت و آمد در ساعات پرترافيک نياز نيست.

 

پ. همکاري و تعامل:

راه حل آموزش الکترونيکي ، همچون آموزش سنتي ،موجب تعامل بين دانشجو و استاد براي درک بهتر مفاهيم مي شود بااين تفاوت که در بحث بين دو دانش آموز ، ديگر اعضاي کلاس مي توانند بدون توجه به بحث ، به ادامه آموزش بپردازند و ناگزير از شرکت در بحث نمي شوند.

فنون ارتباطات و تدريس در محيط Online، تعاملها را ممکن مي سازد. تعامل در آموزش الکترونيکي در محيطهايي مانند اتاقهاي گفتگو (Chat Rooms) ، پست الکترونيک (e-Mail) ، تابلوهاي اعلانات (Bulletin Board) و غيره امکان پذير است.

 

ت. يادگيري بدون واهمه:

دانشجوياني که در يک دوره Online ثبت نام مي کنند، وارد محيط عاري از ريسک (Risk Free) مي شوند که مي توانند در آن موارد جديدي را آزمايش کنند و مرتکب اشتباه شوند بدون اينکه خود را در معرض قضاوت ديگران قرار دهند. اين قابليت ف به ويژه زماني ارزش دارد که دانش آموزان يادگيري مهارت هايي نظير تصميم گيري و رهبري را تجربه مي کنند. محيط عاري از ترس ، قدرت اعتمادبه نفس و خلاقيت فراگيران را بالا خواهد برد.

 

ث. قابليت انتخاب سطوح مختلف:

در آموزش الکترونيکي ، دانشجويان با توجه به راهنمايي هاي انجام شده ، مي توانند سطوح و دوره هاي آموزشي مورد نيازشان را در کوتاه ترين زمان ممکن انتخاب کنند. در هر مرحله از آموزش الکترونيکي که دانشجواحساس کندسطح مورد نيازش رابه درستي انتخاب نکرده است ، مي تواند با گذراندن مراحل لازم وارد ديگر سطوح دوره هاي آموزشي شود.

 

ج. سنجش سطح در هر مقطع:

در آموزش الکترونيکي ، براي دانشجو ، قبل از ورود به دوره آموزشي ، يک مرحله آزمون در دوره انتخابي گذاشته مي شود که دانشجو با توجه به اطلاعات قبلي خود و نتايج اين آزمون ، براي ادامه آموزش تصميم مي گيرد. به علاوه ، در هر زمان از دوره آموزشي دانشجو مي تواند در آزمون پايان دوره شرکت کرده و نقاط ضعف و قوت خود را شناسايي کند.

 

چ. آموزش به روز:

براي مؤسسات و شرکتهاي توليدي و آموزشي مسئله مهم تربيت نيروها با توجه به پيشرفت فناوري است تا آنها را براي ورود به بازارهاي رقابت و کسب سود بيشتر آماده کنند.

در آموزش الکترونيکي ، مديران آموزشي مي توانند صفحات و محتواهاي آموزشي خود را باتوجه به نيازهاي جامعه و بازار کار ،لحظه به لحظه تغيير دهند در حالي که درآموزش سنتي مراحل بازبيني و تغيير محتوا ، ماهها به طول مي انجامد.